Del siden

aktuelle snapse

Made in Himmerland

Smagen af de Himmerlandske Heder

Denne snaps blev lavet første gang i uge 33 i 2014 til det store golfarrangement Made in Denmark. Bær og blomster fra de Himmerlandske Heder. Der er brugt hedelyng, gederams, revling og tyttebær.


Himmerlands Vestkyst

Har Himmerland en vestkyst ? Svaret er ja hele 90 km, smukke km. En meget smuk natur langs den spændende kyst. Naturligvis skal Himmerlands Vestkyst have sin egen snaps lavet på urter som findes mange steder langs kysten. Her er havtorn, marehalm og hyben.


Johs. V. Bjesk

2023 er Johs. V. Jensen år i Farsø. Han bliver fejret hele året på forskellig vis.

For 15 år siden lavede jeg en Johs. V. Bjesk, den er fundet frem igen og er meget aktuel.

I denne bjesk indgår følgende : Brombær - den søde milde der giver kuløren, med og uden torne fra have og hegn. Malurt - den skarpe kraftfulde fra strandengene (den vigtigste i bjesken. Enebær - skarp og magtfuld, dominerende i smag, men med gode egenskaber, fra heden. Slåen - den milde men alligevel dominerende i smag, fra hegn yderst på Louns. Kvæde - den lidt bitre i smag, men er med til at fuldende den samlede smagsoplevelse, fra haven.