aktuelle snapse

 

I 2019 lavede jeg en ny dram til hver måned, de vil komme her måned for måned samt snapse der er aktuelle i de forskellige måneder.

 

 August Dram

I denne dram er der hyben, lyng, rejnfan og blommer. Lyngen er aktuel, den giver en dejlig sødme. Jeg bruger tit lyng i blandinger, for den kan mildne en blanding, hvis den er blevet lidt skarp. I denne dram har jeg taget rejnfan med. Smagen af planten er måske ikke så kendt, men mange kender den, en ret høj plante med små gule blomster (som små knapper). Den har en speciel smag, men er spændende sammen med de mere søde lyng, blommer og hyben.

September Dram

I denne dram er der brombær, æbler, hæg bær og kræge. En sommer dram med tidens bær og frugter. Kræge er måske ikke så kendt, det er den vilde blomme. Den kan minde om slåen.

 

Husets Dram - Min Morgenbitter

Jeg har længe tænkt på at lave min helt egen morgenbitter. Med denne blanding (aronia, enebær, havtorn og sødskærm) fandt jeg en dejlig bitter med en god lang eftersmag. Med de gode stoffer fra aronia og havtorn, lidt skarp af enebær, afrundet af sødskærm.