aktuelle snapse i juli

 

I 2019 lavede jeg en ny dram til hver måned, de vil komme her måned for måned samt snapse der er aktuelle i de forskellige måneder.

 

August Dram

 I denne dram er der lyng, rejnfan,hyben og blomme.Lyngen er aktuel, den giver en dejlig sødme. Jeg bruger tit lyng i blandinger, kan mildne en blanding, hvis den er blevet lidt skarp. I denne dram har jeg taget rejnfan med, smagen af planten er måske ikke så kendt, men mange kender planten, en ret høj plante med små gule blomster (som små knapper), den har en speciel smag, er spændende sammen med de mere søde lyng, blomme og hyben.

Sommerferie Dram

Jeg kalder den "Sommerferie Dram" da den kan laves i en sommerferie. I denne dram er der lyng, perikon og gederams, kan plukkes på samme tid og vokser næsten de samme steder.

 

 Vesterhavshyttens Bjesk

Denne bjesk er tilegnet Anne og Carsten og deres Vesterhavshytte. Marehalm og gul snerre er plukket lige ved deres hytte, som ligger i den yderste klitrække ved Tranum Strand. havtorn er der også en mængde af rundt om hytten. Den gule snerre herfra er nok lidt anderledes, mere salt i luften, end den gule snerre der plukkes langt inde i landet. Marehalm klippes i små ca 1 cm lange stykker. Bliver bjesken for skarp  kan der evt blandes lidt hyben i. Det vil stadig være bjesken fra Vesterhavet.

Vesterhavshytten er kendt fra TV serien "Badehotellet"