aktuelle snapse i november

 

I 2019 lavede jeg en ny dram til hver måned, de vil komme her måned for måned samt snapse der er aktuelle i de forskellige måneder.

November Dram

En efterårs dram med kvæde og kvædeblomst, som mildner den lidt bitre kvæde. Heri er også tranebær, som måske ikke er så almindelig i snaps. En fremmed ting er kaki, som findes i supermarkederne i øjeblikket. Frugten sælges her under navnet kaki. Den stammer fra Spanien og her finder man den under navnet persion.

Det er tid for slåen nu, de skal en tur i fryseren inden de kan bruges, står derefter og trækker i  lang tid. Har man slåen fra sidste år og måske solbær fra sommeren kan man lave en dejlig Slåen / Solbær snaps , lige dele af hver, en dejlig snaps med en flot farve.

 

VOLVO og BM verdens rekordforsøg Hessel 2019

Denne snaps er tilegnet Søren, initiativtager til og tovholder for hele projektet. Kongen over alle kryddersnapse valnød skal naturligvis med i denne dram, giver en dejlig smag og en god eftersmag.Fra markerne kommer rapsblomsten, den har en lidt "fed" smag, bruges i "Bondens dram" og skal naturligvis også med her I hegn langs mange marker ses hæg, hæg bær giver snapsen en flot farve og en mandelagtig smag. På de endnu opdyrkede marker har vi lyngen lygblomsterne giver en dejlig sød smag og er med til at afrunde smagen.