aktuelle snapse i maj

 

I 2019 lavede jeg en ny dram til hver måned, de vil komme her måned for måned samt snapse der er aktuelle i de forskellige måneder.

Maj Dram

Kom maj du søde milde

 En forårs- og tidlig sommerdram med mælkebøtte, mirabelleblomst, hvidtjørneblomst og skovmærke. Det er en tid med et væld af blomstrende træer og buske, og hvor mælkebøtten lyser op alle steder. Oprindelig var det kun mælkebøtte og mirabelleblomst, men mælkebøtten blev for dominerende - derfor kom også hvidtjørn og skovmærke i. Andre blomster f. eks fra forskellige frugttræer kan også bruges, enten til at erstatte mirabelle og hvidtjørn eller til at supplere den.

Mælkebøttesnaps

En dejlig mild og hurtig lavet snaps. De gule kronblade sættes på snaps/vodka, jeg tager ½ dl kronblade til 2 dl snaps, lader det trække i 4 dage, filtrerer og blander ekstrakten med lige så meget snaps. Den har bedst af at stå og samle sig en tid.

Kvædeblomstsnaps

Kvædebusken blomstrer i øjeblikket, de fine røde eller orangeblomster, giver en dejlig mild snaps med en flot farve. Samme blandingsforhold som mælkebøtte, men kvædeblomsten må godt trække ca 1 uge. 

 

 Morgenbitter

 I disse tider gør det godt at starte dagen med en morgenbitter.

Husets Dram - Min morgenbitter

Jeg har længe tænkt på at lave min helt egen morgenbitter. med denne blanding fandt jeg en dejlig bitter med en god lang eftersmag. med de gode stoffer fra aronia og havtorn, lidt skarp af enebær, afrundet af sødskærm.

Go Morn Frue - Fruens Morgenbitter

En dame-morgenbitter, som ikke er skarp. Indholdet af hyldeblomst gør smagen lidt kendt og populær og smagen af kamille er også kendt. De to kendte sammen med morgenfruens blomster, gør at den bliver helt sin egen og lidt speciel.